maandag 29 augustus 2011

Bram maakt vrienden, op zijn manier

Vandaag hebben we Anne ingeschreven op haar nieuwe school. Misschien dat ze daar al nieuwe vriendjes zou zien... Bram heeft haar een handje geholpen. Terwijl wij ons aan het inschrijven waren, kwam er een moeder met een zoontje en een dochter binnen.
Bram was flink verveeld, dus at hij Anne weer voor vanalles uit te maken en riep dan ook vrij hard: "Ik vind jou stom." Normaal gesproken maakt dat hier niet zo'n indruk. Maar nu blijkt deze mevrouw uit een Nederlands gezin te komen. Blij dat ze weer eens Nederlands hoorde.
Haar zoontje is even oud als Anne en haar dochter heeft ongeveer de leeftijd van Bram.  Ze heeft ons meteen uitgenodigd om een middag te komen spelen en om mee te doen met 'de Dutchies', een Nederlandse club vrienden in San Diego. Hartstikke leuk. Ze wonen hier vlak bij (we zouden het kunnen lopen).

De vier kinderen hebben even lekker gespeeld op school, ondanks dat haar kinderen geen Nederlands spraken. Dit is natuurlijk een flinke opsteker voor Anne, dat ze al direct leuk gespeeld heeft met het eerste 'Ameriaanse' leeftijdgenootje dat ze tegenkomt. Uhhh, voor ons ook ;-)

Sprinklers
Gisteren heb ik het bedieningspaneel van de sprinklers gevonden. Deze heb ik geprogrameerd zodat de sprinkles in de ochtende de tuin zou sproeien, in 6 zones. Gelukt... Heel goed gelukt zelfs. De sprinklers bleven maar door sproeien. Was de laastse zone klaar, begon de eerste weer.
4 knopjes en 1 draaischijf, en toch te complex voor deze non-IT-er.
Gelukkig kwam vandaag iemand van het service bedrijf, die wel wist hoe dit apparaat te besturen is.
Anyway, de planten hebben water gehad...

Trampoline
Vandaag heb ik ook de trampoline opgezet, met hulp van mijn 140-pieces toolbox. Volgens de beschrijving van de jumpy: assembling requires 3 adults of good physical condition. Pffff, losers. Ik heb het in mijn uppie gedaan. Maar, het viel niet mee met zo'n felle zon en twee kinderen met nul komma nul geduld.


Maar, hij staat en de bende van 2 is er blij mee. Ik had het zwembadje ernaast gezet, dus werd het 2 minuten spingen, dompelen, springen, dompelen. Ze waren goed uitgeteld naar een half uurtje springen in de zon.
Nog geen klachten van de buren gehad

3 opmerkingen:

  1. Kijk uit voor oppervlakkige nep vrienden!! :-) Misschien heeft ze jullie alleen uit beleefdheid uitgenodigd en is het niet de bedoeling dat jullie ooit komen opdagen, hahaha.

    Zo hadden jullie dat toch geleerd op de 'society awareness' cursus, of niet?

    Ralfke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, een reactie aanpassen blijkt ook al niet zo simpel. Kennelijk kun je een reactie helemaal niet bewerken maar alleen verwijderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vindt Anne het spannend om naar school te gaan? En vindt papa het spannend om te gaan werken? Heel leuk dat jullie al zo snel mensen leren kennen, zo gaat het allemaal sneller gaan met het integreren (voor zover mogelijk (of wenselijk haha)). Leuke foto's hoor!

    BeantwoordenVerwijderen