zondag 28 augustus 2011

O my God, it is happening

We zitten hier nu goed en wel 4 dagen, en Anne is al helemaal into Amerika. Ze mocht vandaag een kadootje uitkiezen bij de speelgoedwinkel. En tussen al dat moois, kiest ze ..... een speel kassa van de Mc Donalds, inclusief hamburgertjes, happy meals en sunday ijsjes.  Zucht.

Ik heb nog nooit zoveel geld uitgegeven in een speelgoed winkel als vandaag. Maar goed, we hebben nu een trampoline (de kleinste uit het assortiment, dus slechts 4 m doorsnede), twee fietsjes, een schommel, stoepkrijt en wat kadootjes voor de kinds.

Voor mezelf ook een leuk presentje: een 140 delig gereerdschapsetje (forever guanrantee !!) voor nog geen 40 dollartjes, om de kinderfietsjes in elkaar te draaien.

Kinder speelgoed
Mijn speelgoed

De andere collega's
We zijn inmiddels bij Johan en Freke op bezoek geweest. Johan is een collega van mij. Ze wonen nog geen 500 meter bij ons vandaan en hebben een flink zwembad. Dikke ellende zeg. Anne en Bram hebben zich prima vermaakt met hun 3 zoontjes (11, 13 en 15 jaar).

Hun huis is ook ingericht door hetzelfde bedrijf als ons huis. Met andere woorden: precies dezelfde (lelijke) kunst aan de muur en op de kastjes. Ze hebben wel een heel leuk huis. Geen walk-in closet, maar een walk-through closet: vanuit de balzaal van een Masterbedroom kun je via 2 deuren naar de klerenkast.

Hun oudste, Gijs, mag over een half jaar al op voor zijn rijbewijs, omdat hij dan 15-en-een-half is. Vervolgens mag hij nog anderhalf jaar rijden in Amerika, tot onze 2 jaar om zijn. En als hij dan terug is in Nederland, moet hij weer een jaar wachten met rijden tot hij 18 is.


Vandaag zijn Joost, Minou en kids (een andere collega)  bij ons op bezoek geweest. Zij zijn net een dagje korter in San Diego. Ze hadden een aantal tegenvallers met de reis: de jongste had in de huurauto in Nederland gespuugd (doet ze anders nooit) en de middelste in de huurauto hier (doet'ie anders ook nooit). In Nederland hadden ze niets bij om de boel een beetje schoon te maken, dus hebben ze de auto en de kleren maar schoongewreven met wat lang gras van een parkeerplaats. Nog flinke stress bij het inchecken op Shiphol, maar verder alles goed.

 Onze plannen (oftewel: clif-hanger voor de blog-volgers)
- We hopen deze week nog tijd te hebben (tussen het settelen door) voor een dagje Seaworld of San Diego Zoo.
- Komend weekend is het SAIL San Diego: http://www.sdmaritime.org/festival-of-sail/ Gaan we zeker even langs.
- De week erna gaat Anne naar haar school. Niet alleen voor Anne spannend...
- En eind van deze maand is er een spectaculaire vliegshow bij ons om de hoek: the Miramar Airshow (http://www.miramarairshow.com/). Als we vanuit Los Angelos naar San Diego rijden, kom langs diverse marine bases. Dan zie je al spectaculaire oefeningen met Appaches en andere helicopters. Dus ik ben benieuwd.
Skypen met Nederland
Op het puntje van hun stoel voor de TV

3 opmerkingen:

  1. He Thijs, Marie-Jose en kids!

    Ik heb net jullie digitale stekje gevonden en even rondgelezen :) Heel veel plezier in jullie nieuwe huis (en land) en ik hoop dat jullie allemaal je snel thuis gaan voelen!

    Wij zijn inmiddels ook verhuisd (niet zover als jullie, maar toch ;), maar ik begreep al dat jullie het nieuwe adres al hadden gescoord bij J&S, aangezien jullie verhuisbericht op ons nieuwe adres aankwam :) Ons verhuisbericht volgt nog, tot die tijd kan je loeren op http://www.stack.nl/~lirix/verbouwblog/ voor verbouw-perikelen.

    Groetjes, Iris (&Geertjan&Marthe&Tijl)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannend, een cliffhanger! Hou het vooral allemaal goed bij en hopelijk kunnen we dan binnenkort weer meer interessants lezen, want niets is zo irritant als een cliffhanger á la gtst. :-)

    A je to! Ralfke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze heeft zelfs een koptelefoon, net als bij de echte MC Donalds, CUTE!!!!
    Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben, Blije kindjes, fijn huis (op het interieur na dan....)mooi weer, leuke collega's, en heel veel leuke dingen op het programma. Oef, life is tough....ENJOY!!!

    BeantwoordenVerwijderen