maandag 7 mei 2012

Zwemmen met dolfijntjes

Ik had van Marie-José een heel leuk kado gekregen voor mijn verjaardag: zwemmen met dolfijnen bij Seaworld.
Afgelopen zaterdag lagen de dolfijnen al vol spanning op mij te wachten.

Het was (zoals verwacht) redelijk commercieel. Kunnen ze goed bij Seaworld.
Het programma bestond uit twee delen. Eerst mocht je verschillende doflijnen trucjes laten doen door signalen te geven. Laten dansen, op hun rug zwemmen, springen (en hoog, van zo dichtbij), 'ja' knikken en noem maar op.
Wat een lieve beestjes. Wist je dat ze hun geluid (klikken en fluiten) niet door de mond maken maar door het spuitgat boven op hun hoofd?
En over hun mond gesproken, wat komt daar een vislucht uit zeg, gatver....

Het tweede deel was zo mogelijk nog leuker. Je mocht wat knuffelen met de dolfijnen en een ritje maken door het water. Echt super!!




De kinderen mochten kijken, en vooral Bram was hier niet blij mee. Pas nadat Marie-José hem beloofd had dat hij ook een keertje mocht, wilde hij pas naar mij kijken. Marie-José mocht foto's maken, ook een hele eer ;-)

Naderhand zijn we nog naar de haaien gegaan. Je kunt hier door een glazen tunnel door een haaien bassin lopen. Best grappig, want het waren flinke beesten (anderhalve meter lang) met toch stiekem veel tanden.



's Middags had Anne nog een verjaardagsfeestje van een klasgenootje. Het feestje was in een grote hal vol met allerlei springkastelen/glijbanen. Na haar cadeau in een grote bak gedropt te hebben (uitpakken doen ze hier pas als iedereen weer naar huis is) begon het feestje met een instructiefilm en controle of iedereen de eigen risico verklaring ondertekend heeft.
En 's avonds lekker barbequeen. Heerlijk dagje...
Het feestje begon met een instructiefilmpje.

Lekker smikkelen

Spare-ribje?
Op zondag zijn we op zoek gegaan naar een camper. Bij twee bedrijven stond dezelfde wagen te huur, voor dezelfde prijs. Alleen was de eerste bijna 10 jaar oud, en de tweede gloedje nieuw. Waar zat toch dat addertje onder het gras bij de tweede? Te mooi om waar te zijn. En ja hoor, na wat googelen vond Marie-José de recensies op internet. Voor elk smetje op de bekleding moet je lappen naderhand. "they screw you big time". Nou, met twee kids twee weken in een camper, zal ons niet lukken zonder hier of daar een 'smetje'.
Bram en Anne amuseren zich nu al

Deze..............wordt het niet
Deze...........waarschijnlijk wel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten