zondag 29 april 2012

Koninginnedag...

We zijn hier lid van de Dutch San Diego groep. Een club die twee dingen per jaar organiseert: Sinterklaas en Koninginnedag.
Vandaag was dus de 2e aan de beurt. Iemand had zijn villa ter beschikking gesteld voor ongeveer 200 man (kanonnuh, wat een mooie blokhut was dat).  Iedereen neemt dan drinken en een gerecht mee, en dat is altijd een gezellige boel. Boerenkool met rookworst, lekkere toetjes, pannekoeken enzo.

Voor de kleintjes waren er traditionele Nederlandse kinderspelletjes te doen: koekhappen, grabbelen, en natuurlijk een rommelmarktje. Heel erg leuk.
Grabbelen

Rommelmarktje
(let op het Nederlands detail op het muurtje achter Marie-José)

Koekhappen

Koekhappen
Er was ook een loterij en het was de ASML gezinnen gelukt om 3 van de 5 prijzen in de wacht te slepen. Begrijp me goed, wij zijn natuurlijk zo beschaaft om niets te winnen.
De ASML gezinnen met hun buit
Marie-José kwam er ook een arts uit het AZM tegen, die in San Diego z'n promotie-onderzoek aan het afronden is. Het is ook heel leuk om eens met andere Nederlandse expats te praten. Tips ervaring en blunders uitwisselen. En ja, ons 'to do' lijstje is weer langer geworden...

Bram en Anne vonden het een heel leuk feest. Anne omdat ze op de rommelmarkt voor wat dollartjes weer princessen-boekjes gekocht had. Bram vond het een leuke verjaardag, "maar waar was de Koningin nou?"

Blijkbaar heeft deze groep een traditie: om 15:00 is het in Nederland middernacht: Koninginnedag. En dus werd uit volle borst het Wilhelmus gemompeld. De eerste versie was een trage versie, die we niet echt een succes kunnen noemen. Daarom werd er een tweede ingezet, die iets vlotter was. Ook geen succes.
Maar het was een hele leuke middag en voor herhaling vatbaar!


Verder heeft Anne op zaterdag een zwemdiploma gekregen. Niet te vergelijken met een echt diploma in Nederland, maar ze is er apetrots op.

En wat betreft zaterdagavond: spellenavond met William, Alma, Rob en Sandra zal ik maar niets typen. Het ging over "Bangen", verloren Engelse sleutels en weer de grote Dalmutti. Ik zal jullie de details besparen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten