vrijdag 7 september 2012

Touring California, part V: Lake Isabelle en Disney California park

De laatste twee campings van onze trip lagen dichter bij huis.
Op internet had ik mooie plaatjes gezien van Lake Isabelle. Waarschijnlijk hebben ze aandelen in photoshop, want toen na drie-kwatiertjes over een bergpas slingeren bij het meer aankwamen, was dit een redelijke teleurstelling: een kunstmatig meer in een saaie en droge omgeving. Gelukkig bleek de camping erg leuk te zijn. Helaas niet druk, maar wel een leuk zwembad en een klein water paradijsje.

Anne verkoopt armbandjes op de camping. Helaas waren er bijna geen andere  gasten,
dus heeft ze maar 3 bandjes verkocht. Toch hield ze vol...

We stonden hier twee dagen. Overdag zijn we naar een strandje aan een rivier in de buurt gegaan. Leuk, maar stroomde net te snel voor de bende van twee. Dus: alles weer in de camper en zijn we lekker aan het zwembad op de camping gaan liggen. 
Maar, daar lig je ook niet zo lekker, als er achter de camping een afgebrand bos ligt en er een aantal brandweerwagens met loeiende sirenes voorbij komen. En inderdaad, in de week nadat wij daar waren is er een flinke 'wildfire' geweest, waarbij bijna 2000 inwoners zijn geëvacueerd. No, it wasn't me...
Leuk weetje: dit jaar zijn er al 3400 wildfires in de staat California geweest, en dan moeten de 'gevaarlijke' maanden nog komen...

 


De laatste stop was in Anaheim. Beter bekend als Disneyland. De camping lag vlak bij het park. En dus zagen we 's avonds het vuurwerk vanuit het park. De bende lag al te slapen, maar was binnen twee vuurpijlen wakker. Ze hebben een half uur met de oren dicht gezeten. Wij vonden het wel leuk. Het was een schitterend vuurwerk.
Toen we een uur later naar bed gingen, lag Anne te slapen met haar vingers nog stevig in haar oren gedrukt.


Met Anne's verjaardag zijn we al naar Disneyland geweest, dus zijn we nu naar de buren gegaan: het minder bekende Disney California Adventure Park. Ook een park van Disney, veel jonger en heel leuk aangelegd. Veel sfeervoller dan Disneyland. Er is deze zomer een nieuw stuk geopend: Cars-Land. Hier is Radiator Springs uit de film Cars nagebouwd met een paar attracties erbij. Nou Bram keek zijn ogen uit. Hij vond het prachtig en wees de hele tijd dingen aan die hij uit de film kende. Super om te zien. We hebben echt genoten van Bram zijn enthousiasme.
Er reden auto's uit de film rond en die maakte natuurlijk 'echte' geluiden. En daar ging het enthousiasme van onze kleine held een stuk omlaag. Het koste aardig wat moeite om hem met Takel, Red of zelfs Bliksem op de foto te krijgen.

Hier staat'ie nog stoer bij, want deze tractor maakt geen geluid

Hier moest ik hem op de arm nemen, anders wilde de held niet  op de foto
Takel was echt zo leuk gemaakt. Net echt...

Ging al wat beter

Helemaal alleen op de foto !!
Als een boer met kiespijn

De nieuwe top attractie was 'cars' (Goh, wie had dat gedacht). Er stond geen bordje aan het begin van de rij, dus zijn we hier op goed geluk aangesloten. Toen we na drie kwartier dachten dat we er waren, bleek de rij nog een stuk verder te gaan. Navraag leerde ons dat het vanaf daar nog een uur (!) wachten was. En toen we eindelijk bijna aan de beurt waren, lag de attractie nog eens stil. (Lees: niet zo heel goed voor je humeur.) Uiteindelijk hebben we 2 uur in de rij gestaan, soms in de brandende zon. Gelukkig had Marie-José drinken meegenomen... En dat 'alleen maar om Bram een plezier te doen'.
En toen we eindelijk in de attractie zaten, vond meneer het eng en wilde niet eens kijken. Heeft de hele rit met zijn handen in z'n oren gezeten.
Maar, het was echt een hele leuke attractie. Je rijd door delen van de film, en mag uiteindelijk tegen een andere auto racen. De foto van ons bij de uitgang was niet zo'n succes, met twee bange gezichten erop...
Maar, toen een uurtje later de angst een beetje gezakt was, kreeg hij weer een grote mond en begon te vertellen wat hij allemaal gezien had. Schattig he...



Het enige voordeel van de mega-rij bij 'cars' was dat er voor de rest bijna geen wachtrijen waren. We hebben veel attracties gedaan en zijn goed nat geworden in de wildwaterbaaan.
Er is ook een attractie 'flying over California'. Hier zweef je door een imax theater en zie je allerlei beelden uit California. Natuurlijk heel leuk als afsluiting, omdat we allerlei dingen terugzagen van onze trip.


Elke avond is er een speciale voorstelling in het park: World of Colors. Wij hadden gehoord dat dit grandioos zou zijn. Bezoekers zouden ruim een uur in de rij staan voor een goede plek. Maar wij hadden een tip gekregen, dat als je bij een bepaald restaurant gaat eten, je automatisch een plekje vooraan krijgt. Zo gezegd, zo gedaan. En ja hoor, helemaal vooraan. Kom maar op met je grandioze show. Ben benieuwd.
Nou, het was grandioos...
In een vijver werd met water, licht en geluid een show gemaakt. Maar het mooiste was dat ze een meters hoge muur van water maakte, en daarop tekenfilms van Disney geprojecteerd werden. Ik moet toegeven, echt heel erg mooi. Echt een aanrader...

En na de show, was de bende van vier total los. Nog even snel naar het vuurwerk gekeken en terug naar de camping gelopen, voor het laatste nachtje in onze camper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten