zondag 25 maart 2012

Weekendje verf gooien

Het weekend begon optimaal voor Marie-José: met de dames naar een 'bring-your-own-drink-painting-eve'. Met andere woorden: een avondje schilderen en je mocht je eigen drank meenemen. En sjonge jonge wat een toeval, we hadden nog een flesje rose koud staan (naast het 5 liter pak rose).
Er waren meerdere groepen dames, de muziek stond aan en het beloofde een gezellige avond te worden. En toen het 'start-sein' gegeven werd om te mogen verven..... had mevrouw natuurlijk geen inspiratie. Dus, plop, flesje open om samen met de buurvrouw wat inspiratie op te doen. Na nog wat slokjes inspiratie stond er opeens een bloem op het schilderij.
Dit is het moment waarop men zegt: "stoppen op je hoogtepunt".
Maar nee, na nog wat glaasjes inspiratie vond ze de bloem niet meer zo mooi, dus besloot Marie-José om het wat creatiever aan te pakken. Laten we zeggen: ze ging met verf spatten (op het doek, weliswaar). En inderdaad, toen de fles leeg was, zat het doek onder de klodders verf. En dit was weer een bron van inspiratie voor haar buurvrouw.....

Kortom, het schilderij zal geen spijker in de muur waard zijn, maar ze heeft wel veel lol gehad.

Golfwedstrijd
De dag erna stond voor haar een golfwedstrijd op het programma. Nee, niet om mee te doen, maar om te kijken! Er was een LPGA toernooi in Carlsbad, en daar ging Marie-José met haar golfmaatje Alma naar toe. Dat bleek een hele leuke ervaring te zijn. De dames hebben zich gerealiseerd dat ze nog veel moeten oefenen. Heel veel.


Bij hole 9 hebben de dames wat langer staan kijken. Het vlaggetje van deze hole was namelijk 'de Amerikaanse vlag'. Als er geput werd, mocht een militair de vlag vasthouden (doet normaal de caddy). Maar nu dus door een militair, inclusief het salueren en alle poespas die er dan bij hoort. Je kan het natuurlijk verwachten, maar het blijft een poppenkast. En het hele publiek doet natuurlijk mee, op twee dames na, die hun lach nog maar net konden inhouden.

Op de foto zie je de troste milirair de vlag vasthouden.




En ik had een lekker dagje met de kids. Zeker toen 's middags het animatie-team weer langs kwam: twee zonen van een ASML collega komen regelmatig op onze trampoline springen. Anne en Bram vinden dat geweldig en hebben dan ook altijd de grootste lol. (en de twee jongens ook).
Tussendoor moest de bende van twee nog even lunchen, dus had ik ze 'ereplaatsen' op de tribune gegeven.



's Avonds waren William en Alma komen eten. Zoals altijd weer reuze gezellig.

En voor zondag stond een wandeling op het programma. Maar helaas: regen. (het regent nooit in San Diego...) Dus hebben we ons thuis maar goed geamuseerd. Anne had nog een science opdracht die ze moest uitvoeren: een twister in een glas water. Bleek inderdaad een storm in een glas water, maar Anne vond het leuk: er zat namelijk glitter in het pakketje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten