zondag 8 april 2012

Pasen

Jos zit weer voor zijn werk in San Jose en heeft vrijdag en maandag vrij. Dus kwam hij 'even langs rijden' voor een lang weekend bij ons. Oftewel, even 9 uur rijden enkele reis in zijn gehuurde gif-groene Ford Mustang Convertible.


Hartstikke gezellig. Vrijdag avond was hij rond kwart voor bier bij ons, dus dat was al een gezellige avond. En de dag erna wist Jos nog iets leuks: er zijn hier 'speelgoed' raketjes te koop die aangedreven worden door een soort vuurpijl. Lachen, raketje gekocht dus. (no worries, kom ik op terug)

's Avonds zijn we met zijn vijven bij William en Alma op bezoek geweest. Weer een zeer gezellig avondje. Heel lekker gegeten (en het kwam dit keer niet uit de winkel). We hadden onder andere hele discussies over golven. Nee, Jos vindt golfen niets. (ja hoor, kom ik ook op terug....)

En vandaag kregen we nog meer bezoek: de paashaas was helemaal uit Nederland overgekomen. Gelukkig was hij zo slim geweest om de chocolade eitjes in de schaduw te leggen, want om 10 uur was het alweer 25 graden.



We hebben heel veel leuke en mooie vogels in onze tuin. En van al deze mooie vogels heeft net een saaie duif een nestje gemaakt onder ons afdakje. Toevallig waren de eitjes net uitgekomen. Dus bij het paasontbijt zagen we de twee jonge vogeltjes voor het eerst. Misschien wel gemeen dat we vrolijk met eieren zaten te klutsen, terwijl een 'kersverse moeder' toe zat te kijken...
't is zowiezo niet zo'n slimme duif, want wie bouwt en nu een nest boven op een box? Maar goed, misschien krijgt ze swingende kleintjes?

Moeder en kuikentje...

Daarna zijn we gaan spelen met ons raketje. Inclusief lanceer platform, ontsteking op afstand en parachute. Lachen... Ondanks dat we maar een 'beginners-aandrijving' hadden ging de raket behoorlijk hoog. Meer dan 150m volgens het boekje. Leuk speelgoed. Anne, Bram en Marie-José vonden het wel aardig. Jos en ik vinden het prachtig speelgoed. Binnenkort eens sterkere aandrijvingen online bestellen. Helaas voor Jos (en Tijn en Joep): je mag het niet meenemen in een vliegtuig naar Nederland.
Onze raket...



Tsja, en toen hadden we nog een middagje over. Weet je wat, we nemen Jos eens mee naar de golfbaan. Hij was al een beetje nieuwsgierig geworden na de verhalen op zaterdagavond... En, je kan hier als beginner gewoon de baan op.
En ja hoor, na 9 holes is Jos verkocht. Vooral toen hij de wendbaarheid van een golfkkarretje ontdekte en met slippende bandjes van hole naar hole reed. Zijn betere holes speelde hij voor handicap 36. Zeker niet slecht...
Hole in (more than) one!

En 's avonds nog lekker gebarbequed. Ik kan niet anders zeggen: weer een heerlijk weekendje...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten