zondag 24 maart 2013

Vissen..

"Er zijn twee dingen die naar vis ruiken" en ik was er een van.
We hadden een groupon gevonden voor diep-zee vissen. Doen we natuurlijk aan mee. Met vier Nederlandse collega's het water op, hengeltje uit, zonnetje en een biertje erbij. Wat wil je nog meer. Volgens de groupon zou het zoiets worden:

Het was toch iets minder spectaculair... Maar wel heel leuk. Het genot begon al toen we zelf het aas (ansjovis) met de hand moeten vangen en aan het haakje prikken. Heerlijke glibberzooi.
Ansjovis vangen.
Kijk William eens genieten...
En visje aan het haakje prikken....
zonder jezelf vast te prikken
Vervolgens zelf je hengeltje uitgooien en weer inhalen. Soms had je beet. Meestal bleek dat een hengel van een medevisser te zijn. Maar zelfs hier hadden ze een perfecte oplossing voor: Ik zal haar even citeren: "Drink your beer and let me solve this for you" en vervolgens ging zijn de hele warboel uit de knoop halen...  Ja, daar ga je natuurlijk niet tegen in, toch?

Kijk ze (enkelvoud) eens hard werken
Maar goed, na een dagje hard vissen hadden we een behoorlijke buit. Rob als winnaar met 7 vissen, waaronder zelfs een bat-ray (nee, geen batterij maar een rog)
Ikzelf had 3 visjes en gelukkig had iedereen tenminste één visje gevangen.

Op de terugtocht naar de haven werd de vangst ter plekke gefileerd, tot het genot van vele vogels.
Kijk de mannen eens genieten.
Zijn het geen stoere zeebonken?

Na een stevige douche hebben we diezelfde avond nog mijn vangst gegeten. Een flinke pan vol. En het smaakte ook nog eens heel erg lekker. Wijntje erbij.... wat een leven.


Verder hebben we afgelopen weken nog veel leuke dingen gedaan.
We kregen bezoek uit Maastricht. Andre Rieu was zo aardig om op te treden in San Diego. Zal wel de laatste keer zijn, want het concert was maar voor de helft verkocht.
In ieder geval hebben wij een te gekke avond gehad. Er zaten wat Maastrichtse thema's in, wat voor ons helemaal goed was. Toch is het Vrijthof leuker. Volgens jaar maar weer.
Als een concert of wedstrijd bijna voorbij is rennen veel Amerikanen als een stel idioten het stadion uit. Dit keer was het extra leuk, omdat Andre een stuk of tien toegiften speelde, en al die 'vluchters' een half uur bij de deuren voor aap stonden. He, he, he, sukkels...


Ook was er een circus in het dorp. Bram mocht ook even artiest zijn. Helaas gingen zijn pogingen om een pauwenveer rechtop te houden niet zo goed. Toch had hij het snel door: als je de veer tussen je vingers steekt, lijkt het net of je het wel kan. Goed zo jongen, jij komt er nog wel!





Vandaag moesten we het een beetje rustig aan doen. Oorzaak: een zeer gezellig avondje met collega's tot in de vroege uurtjes. 
Daarom vandaag maar weer eens naar het Safari-Park gegaan. Makkelijk, zo'n abonnement.
Dit keer hebben we een vogel show bezocht. Prachtig. Grote vogels, zoals uilen en arenden, scheren vlak over het publiek heen. Moeilijk om te fotograferen, maar leuk om mee te maken. 


Hier scheert een uil over het publiek.
Als je goed kijkt zie je een aantal bezoekers wegduiken
Een of ander vies groot beest
We hebben vandaag geleerd dat niet alleen onze kinderen op hun kop krijgen. Er was een jonge gorilla in het park, die lekker aan het rebellen was. Bij zijn moeder langslopen en dan een harde mep op d'r kont geven. Even vond ze het goed, daarna werd ze even boos...

Nog wat kiekjes van vandaag...



Rond deze periode bloeien er fantastische paarse bloemen. Soms zie je hele velden, een prachtig gezicht.
Vandaag ook even een fotoserie gemaakt met bloempjes...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten