zaterdag 18 mei 2013

What to do in San Diego?

Oma en Sofie zijn op bezoek bij ons. De Zoo, het strand, the del, de zeehondjes en the Cheesecake Factory hebben ze al gezien. Denk je dat ze dan rustig gaan zitten en een boekje lezen? Nee hoor, de dames bleven vollop op jats.

Een bezoekje brengen bij Cymer: verbazen over de cubicles (gatver wat saai) en een lunch bestellen bij Blanche
 

Niet één, maar twee keer naar de outlet. Eentje ligt vlak voor de grens met Mexico. Zorg dat je de afslag niet mist....

Malle kleren passen in de outlet. Gelukkig voor het thuisfront hebben ze de schoenen, petjes en tassen niet gekocht. Uiteindelijk moest er traditioneel passen en meten aan te pas komen om alles in de koffers naar huis mee te krijgen. Een trui en een blouse voor man-lief moeten de afgepeigerde creditcard goedmaken.


En verder? Natuurlijk een Mochito proeven (met mint blaadjes uit eigen tuin)

Tussen door spelen met de bende in het zwembadje...

 Een klein tussendoortje...

Natuurlijk met de kinderen naar de speeltuin. Anne wilde natuurlijk op de schommel met Sofie...

...terwijl Bram zich op een andere manier goed weet te vermaken.

En als niemand kijkt, snel op te trampoline spelen..
(is niet waar hoor, Bram zit achter de pinguïn. Geintje, ik kon het gewoon niet laten)

Maar natuurlijk: Beer Can Chicken. Traditiegetrouw mogen onze gasten een flinke kip schoonmaken, insmeren met een kruidenmengsel en over een bierblikje heentrekken. Kijk d'r eens genieten...


Kipje op de barbecue. 

Maar het hoogtepunt was een Segway tour door downtown San Diego. Na een korte introductie van Bridget (of "Segway-girl" in geval van paniek), mochten we op het apparaat klimmen en onze balans vinden. Oma vond eerder wat palmbomen dan haar balans, maar dat kwam al snel goed. Marie-José spurtte meteen weg. Bridget moest rennen om haar bij te houden. Sofie begon met een zelfverzekerd gezicht dat al snel veranderde in een flinke glimlach.

Het was ontzettend leuk om per Segway door de stad te rijden. Je legt flinke afstanden af, kunt bijna overal komen en je ziet een hoop. Bovendien wist de gids veel te vertellen over 'haar' stad.

Gaslamp district

Petco stadium

Een leuk bootje, met helikopter, zucht.
 

In de haven van San Diego stond een bekend standbeeld, "Unconditional Surrender", naar een foto uit Life Magazine 1945. Helaas was het beeld weggehaald voordat wij er een keertje waren geweest. Dus was het een leuke verrassing voor ons, dat het beeld inmiddels was vervangen door een nieuwe versie. Tussen de Japannertjes door op de foto. Volgens de gids kun je op twee manieren op de foto: zoenend of onder het rokje kijkend.


En natuurlijk langs de USS Midway. Een vliegdekschip in de haven van San Diego.



Het is grappig dat je binnen een half uurtje al niet meer nadenkt over hoe je de Segway moet besturen. Het gaat dan gewoon vanzelf. Na een ochtendje racen waren de beentjes wat stijf geworden. Dus moesten we verplicht even op een terrasje aan de haven lunchen. Vervelend hoor.

Inmiddels zijn Sofie en oma weer in Nederland. Helaas voor hen, iets minder weer dan hier...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten