zondag 9 juni 2013

Bericht 128

Ze zeggen wel eens, de laatste loodjes wegen het zwaarst, maar bij ons niet hoor. We genieten nog volop in onze laatste weken hier.

Oma Maas is op bezoek, en zij is met Marie-José Balboa park gaan bewonderen. Blijft een prachtig park, midden in de stad. Hele mooie tuinen, mooie gebouwen, maar ook ruigere natuur. 

Zoals je op de foto ziet, was het bewolkt
(voor onze begrippen)

Zaterdag een drukke dag. Dat zijn we niet meer gewend. Ik had mijn laatste les voor de foto cursus. Marie-José was golfen. De kids naar de Nederlandse school. En tussendoor mijn auto proberen te verkopen en het verjaardagsfeestje van de kinderen voorbereiden. En dan 's middags naar het verjaardagsfeestje van Matthijs. Phoe, dat wordt nog wennen als we in Nederland een volle agenda hebben...

Het feestje van Matthijs was bij 'Pump it up'. Het recept: twee zalen met opblaas attracties, een strak schema, daarna taart, chips, drinken en noem maar op. Alles is mogelijk, als je maar na 2 uur weg bent. Zeg maar: een lopende band voor verjaardagsfeestjes. Maar, was hartstikke leuk.


Zondag was het feestje van Bram en Anne. Lekker in een speeltuin in een park. 
Toen we erheen gingen, vroeg Bram zich af waar we eigenlijk naar toe gingen. "nou, naar jouw feestje". Zijn reactie was: "O, wat leuk, ben ik dan jarig?". Nee jongen, dat is nog een paar nachtjes slapen.

Het blijft hier een verrassing hoeveel kindjes komen opdagen. Anne had 5 vriendinnetjes uitgenodigd en Bram 7 vriendjes. Helaas waren er 3 vriendjes van Bram niet gekomen. Daarentegen waren er wel 3 broertjes/zusjes meegekomen. Al met al een drukke bende.

We hadden een gazebo gehuurd en natuurlijk een piñata opgehangen. Dit keer geen zelfgemaakte, maar een gekochte kleurige ezel.
De feestvarkens en de ezel


Anne met haar vriendinnetjes:
Moriah, Zoe, Anne, Jessie en Emma
 

Marie-José had voor elk kindje een 'ijsje gebakken'. Nee, nee, geen type fout. Ze had een cup-cake in een ijshoorntje gebakken en met icing erop het ijsje afgemaakt. Heerlijk!

Ik had me een paar uurtjes vermaakt met waterballonnen vullen. Een groot (maar kort) succes, want het was natuurlijk warm.

En eindelijk mocht de piñata eraan. Om beurten mochten de kids op de ezel inmeppen tot het snoep eruit valt...
 ... en dan: graaien...
 ... en daarna vergelijken met je vriendjes.

Heerlijk feestje. De kinderen hebben zich goed vermaakt. De papa's en mama's ook. De ouders blijven hier namelijk rondhangen op een kinderfeestje. Meestal zitten ze er verveeld bij te wachten tot het eindelijk afgelopen is. Hier hadden wij geen last van, want ook zij hadden zich goed vermaakt.

Op weg naar huis (we waren met twee auto's gekomen, zo Amerikaans zijn we dan ook wel weer) sprong Oma spontaan in de cabriolet. "Nog even genieten"

Tsja, en dan komt het einde langzaam in zicht. Toch zitten we nog vol met leuke plannen... 
Anne moet nog twee dagen naar school. Bram zijn school loopt de hele zomer door, maar krijgt wel een 'afstudeer feest'. Ik moet nog 3 weken werken. Afscheidsfeestjes moet ik zelf geven.
Daarna spullen inpakken en nog een rondreisje door de buurt maken (Grand Canyon, Zion, Bryce Canyon, Monument Valley, je kunt een slechtere buurt treffen) 
Dan nog een weekje San Diego. Lees: nog een laatste keer Sea World, Zoo, Safari park, Legoland en het strand (surf on dude!!)
Daarna vliegen we via twee dagen Washington DC en twee dagen New York terug naar Nederland, waar bende meteen mee kan doen met Kinder Vakantie Werk.
Ik mag toegeven, er zijn tijden dat we mindere vooruitzichten hebben....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten