zondag 13 november 2011

Saai weekend? No way!

Het beloofde een saai weekend te worden: "Rainstorm expected to hit San Diego". Het zou van vrijdag t/m zondag regenen. En als het regent is hier niet zo veel te doen: het regent hier immers nooit (zeggen ze) en alles is outdoor.

Waarschuwing op TV

Vrijdag ben ik met mijn fietsje naar het werk en terug gereden: geen regen (ik was wel nat geworden, maar dat was van het zweten denk ik, snert-bergen)

Zaterdag regende het wel. En niet zo'n beetje. Sommige straten stonden helemaal blank. Er viel ook heel erg veel regen. Wel leuke effecten als we met onze auto door diepe plassen reden. Dan zijn ze op de achterbank even stil. Heel even. Daarna gilde ze het uit: "Waow, nog eens!!"
's Middags hebben we de intocht van Sinterklaas gekeken op TV. Lekker Hollands, met een kop thee en regen buiten.
Anne en Bram hadden de schoen gezet en hard gezongen. De Sint moest het in Nederland kunnen horen, dus hard. Heel hard. En ze hadden geluk, hij had het gehoord, want ze hadden een kadootje in de schoen gekregen. Helaas was 'vlieg-piet' het inpakpapier vergeten in de haast en had hij de pepernootjes opgegeten in het vliegtuig hier naar toe. Ze konden er niet om lachen... Wij wel.

Zondag zou het weer regenen. Maar helaas, de zon scheen. Ook hier kun je het weerbericht niet vertrouwen. We hebben een tocht gemaakt naar Coronado en Point Loma.

Coronado is een schiereiland voor San Diego. Voor een deel is het een Naval Base, het andere deel is een prachtig en luxe badplaats. Gezellige winkeltjes en restaurantjes, leuk strand, en natuurlijk 'the Del'. Oftewel Hotel del Coranado, een bekend hotel dat in meerdere films voorkomt
Heerlijk over het strand gewandeld, surfers bekeken, langs winkeltjes gestruind en op het strand gegeten. Lekker genieten, met af en toe een meeuw of een straaljager boven je hoofd. Lekker relaxen...

Bij de tourist infomation kwamen we een vrouw tegen, die helemaal enthousiast werd toen ze hoorde dat we uit Maastricht kwamen. Het dametje was helemaal fan van Andre Rieu, en was stikjaloers op ons, dat wij wel eens naar zijn concert gaan. Of we hem de groeten willen doen. Jo, doen we... (Dre, mocht je dit lezen: bij deze)   Zo, weer iemand gelukkig gemaakt.

Daarna zijn we doorgereden naar Point Loma. Dit is het eind van een ander schiereiland, dat mooi uitzicht heeft op San Diego, de haven en Coranado.

Ik heb intussen een nieuwe camera gekocht (wat doe je anders als het regent?) en die moest even getest worden. De bende van 3 werd knettergek van deze paparazzi. Op een paar foto's zie je dat het ze echt niet meer lukte om een beetje te rustig te zitten voor de foto's.
Toch ben ik blij met mijn speeltje. Ik wel althans...




En nog een foto van Anne. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten