zondag 27 november 2011

Rondje Los Angelos

Afgelopen weekend hebben we een rondje LA gemaakt: Hollywood - Universal Studio's - Santa Monica. Voor de afwisseling was het stralend weer: 31 graden (!).

We hadden een mooi hotel in Beverly Hills. We hebben veel van de stad gezien, maar dat kwam ook omdat de navigatie het dikwijls een eigen route zocht. Anyway, weer een fantastisch weekend.

Hollywood.

Op vrijdag hebben we lekker rondgereden door Beverly Hills, Rodeo Drive en Hollywood. Volgens een van mijn collega's was het vergane glorie, maar wij vonden het nog steeds een mooie buurt. Grote huizen, dikke bakken en chique winkels.
Natuurlijk hebben we over de walk of fame gelopen. Erik heeft al een plekje uitgezocht. Er stonden een aantal TV-bekendheden, waar je voor een dollartje mee op de foto mocht. Anne wilde graag met 2 princessen op de foto. Gadverdamme, wat waren die lelijk! Zelfs een inch make-up kon dat niet verdoezelen. Ik zal jullie de foto besparen. Maar, Anne was er blij mee.

We hebben ook gezocht naar de letters 'Hollywood' die je uit de films kent. Ik ben 20 jaar geleden al eens in de buurt geweest, maar toen had ik de letters niet gezien. Dus op zoek naar de letters. Door de hoge gebouwen valt het tegen om ze goed in beeld te krijgen. Maar na wat rondrijden door de kleinere wegen (die zijn er hier ook), hebben we een mooi uitzicht gevonden.


Universal Studios
Zaterdag zijn we naar Universal Studios geweest. We hadden geluk, want het zou een drukke dag worden, maar dat viel reuze mee. Het was weer heel gezellig. Het is een heel leuk park, waar veel te doen en te beleven is. Vooral Erik keek zijn ogen uit (zie ook de foto in de diapresentatie). Er waren een aantal tekenfilm figuren, waar Bram en Anne mee op de foto zijn geweest. Hartstikke leuk.

Vooral Shrek 4D en het ritje met de tram waren fantastisch. De top atractie was King Kong. Je rijd met het trammetje een 360graden 3D filmdecor in. Eerst zie je allerlei dino's om je heen. Dan komt King Kong even met zijn neus in het wagentje, door de 3D effecten leek het heel echt. Maar dat is nog niet het ergste, want even later is 'ie boos. Dan pakt hij het karretje en smijt deze op en neer. Doordat het karretje wat beweegt heb je echt het gevoel dat je in de film zit. Echt een geweldige belevenis. Je vergeet dat het niet echt is... Heel goed gedaan.

Anne en Bram vonden de special, laten we zeggen, iets minder... Bram hield mijn hand voor zijn ogen, maar probeerde toch zo nu en dan te kijken. We hadden hen van te voren verteld dat het allemaal nep was: het zijn maar fopjes. En terwijl King Kong ons meeneemt terwijl hij aan de lianen slingert, hoor ik een zacht stemmetje naast mij: "is het fopje al afgelopen?" Lief he...


Santa Monica
Op zondag hebben we het laatste stukje van Route 66 gedaan. Het allerlaatste stukje van de meer dan 2000 mijl. Deze eindigt bij de bekende pier in Santa Monica. Hier hebben we lekker rondgewandeld en over het stand gelopen. Althans, wij hebben gelopen, de bende van twee zat tot achter hun oren onder het zand. Er is hier een koude zeestroom, waardoor het zeewater heel erg koud is. Helaas, want het weer was warm genoeg om te kunnen zwemmen.

Ik wilde Bram op de foto zetten met een politie auto.
Bram wilde niet. Kijk maar naar zijn gezicht.


Met andere (en wat minder) woorden: het was weer een fantastisch weekend. Thuis nog lekker gebarbequed, rose-tje erbij en deze blogschrijven. Dikke ellende allemaal ;-)


Sorry, ik kan het niet laten. Vies he...
Een princes en twee lilike draken




Geen opmerkingen:

Een reactie posten