donderdag 24 november 2011

Thanksgiving diner

Afgelopen donderdag was het Thanksgiving. Dit is van oorsprong een oogstfeest, dat uit Europa is komen overwaaien. De VS en Canada hebben een eigen variant hiervan ontwikkeld.

'Verplichte' fotosesie vooraf
Het is een heel traditioneel gezinsfeest, bekend van de kalkoenen.
Onze buren hadden ons uitgenodigd om het feest bij hun te vieren. Nou, dat lieten wij ons geen twee keer zeggen. Omdat wij nu bezoek hebben (mijn schoonmoeder en mijn schoonbroer) zijn we met zijn zessen op bezoek gegaan. Het was echt geweldig.

Het is een heel erg uitgebreid feest, waarvoor alles uit de kast gehaald wordt. We waren in totaal met zijn 13-en. Ze hadden een lange tafel gemaakt, die nog maar net diagonaal in de woonkamer paste. Ze hadden een kalkoen van 10kg (!) en heel erg veel andere hapjes. (sweet potatoe's met marshmallows uit de oven). Bij elke gerecht kregen we uitleg over waarom dit een traditioneel Amerikaans gerecht was.
Voor de duidelijkheid hadden ze zelfs een menukaart voor ons gemaakt.

We hebben van half 6 tot half 10 aan tafel gezeten. Reuze gezellig. We hebben weer tientallen tips gekregen die we nog moeten bezoeken.
De bende had zich super geamuseerd. De kids waren wel bek-af en helemaal wit weggetrokken op het einde. Bram is 'verliefd' op het buurmeisje Sarah, als is ze al 15.
Het oudste meisje is via de rotary 2 weken in Nederland geweest. Ze heeft wat foto's laten zien, ook van Maastricht. Leuk om te zien, hoe enthousiast ze over ons kikkerlandje zijn.

Tom and Janice, de gastheer en -vrouw (en de kalkoen)

Slachten is mannenwerk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten