maandag 26 december 2011

Kerstmis [door Opa]

Namens de hele familie in San Diego :    Merry Christmas to you all!!!

s' Morgens vroeg op Eerste Kerstdag wees de thermometer al 22 graden C aan dus we besloten om het uitgebreide ontbijt met Kerststol buiten te eten.
Nadien zijn we naar het Miramar meer gelopen om Santa gelegenheid te geven cadeautjes onder de boom te leggen tijdens onze afwezigheid. Om de weg te wijzen naar ons huis hebben Anne en Bram magisch Rendiervoedsel voor de deur gestrooid om er zeker van te zijn dat Santa's rendieren ons huis niet over zouden slaan.
Om ongeveer 3 uur kwamen we thuis en tot onze verbazing lagen er inderdaad presentjes onder de boom.
Na een korte snelle opfrissing konden Anne en Bram beginnen met uitpakken.
Santa had voor Anne vele schoolattributen, boekjes ed meegebracht terwijl Bram erg blij was met een piratenschip en een vliegtuig.
Ook had Santa voor Anne een keukentje gebracht dat veel leek op een oude van Marie-Jose terwijl de brandweerauto voor Bram er net zo uitzag als eentje die Thijs vroeger had ontvangen.
Het uitpakken was volop dubbele pret, voor de kinderen en de ouderen.
Het Kerstdiner was aangepast aan de kids: een voorgerecht voor de ouders gecombineerd met het hoofdgerecht voor de kids. Nadat die in bed lagen werd het feest voortgezet met de inmiddels befaamde "Chicken on the can". Dit is een recept uit de "Grill bible". Een kip wordt ingesmeerd met een "Rub" en over een bierblikje geplaatst dat nog voor 3/4 vol is met bier en/of wijn en op de BBQ tussen het vuur wordt gepositioneerd.
Dan de kap dicht en een uur of anderhalf laten garen. De combinatie van de rub en het verdampende bier en/of wijn zorgt voor een kruidige en malse kip. Heerlijk !!!!



Op Tweede Kerstdag zijn we met zijn allen naar downtown gegaan en hebben een boottocht genomen door de baai.
Bijzonder indrukwekkend zijn de vele schepen van de Amerikaaanse Marine, de vele havens voor plezierboten, de beroemde Coronado brug en de andere marine installaties en vliegvelden.




Na een snel avondeten zijn we met de buren naar "Christmas card lane" gegaan. Het zijn die straten waarvan de huizen zijn versierd met allerlei lampjes en waar in de tuin tevens een grote Kerstkaart staat met een bekende strip of film figuur. De deelnemende huizen hebben ieder een ander thema dat ongeveer 8 dagen lang te zien is. Deze versiering is een traditie geworden in deze buurt nadat een vrouwelijke medewerkster van de Disney studio er 30 jaar geleden mee is begonnen. Bij haar huis staat dan ook terecht : Founder".
Het spreekt voor zich dat Anne en Bram na deze twee dagen en deze trip onmiddelijk thuis in slaap zijn gevallen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten