woensdag 21 december 2011

Weekend naar San Francisco [door Conny]

Hoe maak je van twee nachten San Francisco, drie volle dagen San Francisco?
Door een allejezus vroege vlucht heen te nemen en een late vlucht terug!
Dan heb je volop tijd om een heleboel leuke dingen te doen.

Te beginnen bij de Fisherman's Warf, waar de zeehonden en zeeleeuwen lekker liggen te zonnen,
waar de gezellige restaurantjes en winkeltjes zijn (en niet te vergeten: Starbucks) en waar volop te zien en te doen is.


Daarnaast zijn er natuurlijk de steile straatjes, met Lombardstreet als de "crookedest" van allemaal. Te steil voor auto's hebben ze er maar een zigzagstraatje van gemaakt. In menige film wordt hier de slechterik achtervolgd door de "goeie". Ik heb het dan over auto's en niet Thijs als de "goeie" achter de rest van de familie aanloopt.



Uiteraard moet ook het eiland Alcatraz met de beroemde gevangenis bezocht worden.
Bram werd eventjes als een echte boef "opgesloten" in een cel. Met even-boos-kijken voor de camera had hij echt geen probleem. Fluitje van een vent voor hem.



 


De cable cars zijn een must. Het liefst al fotograferend op de treeplank buiten hangen. Steil omhoog en steil omlaag. Nog net niet joelend hingen we aan de palen.



Het museum van de cable car was niet alleen leuk voor de kinderen, maar zeker ook interessant voor onze twee techneuten. Het is namelijk het "zenuwcentrum" van de verschillende cable car-trajecten.



 De Golden Gate.

Toch een flinke afstand om te lopen, met name voor de korte beentjes onder ons.
Gelukkig viel er heel wat te zien: technische details (alweer voor de techneuten), mooie uitzichten op de baai, op Alcatraz en op de skyline van San Francisco. Bootjes die onder de brug doorvoeren, maar ook speelse dolfijnen, die een mooie show gaven voor ons.



Met de boot weer terug naar San Francisco.
Een heel geslaagd weekend voor ons allemaal.


Tot na de Kerst.
(Oma) Conny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten