zondag 12 augustus 2012

Tweede leg. Ook bij ons...

Tsja, hoe moet je nu een belangrijk bericht aan alle vrienden en familie in Nederland in een keer vertellen? Via deze blog natuurlijk.
Laten we bij het begin beginnen: we zijn met 8 Nederlandse gezinnen hier. Het is hier blijkbaar vruchtbaar, want er zijn er al twee zwanger.... En dan nu ons grote nieuws. Wij zijn ook begonnen aan de 'tweede leg' Komt schijnbaar vaker voor. En, de box stond er al.
Leuk he... onze eigen echte tortelduifjes...
De duifjes in de tuin zijn begonnen aan hun tweede leg,
in hun nestje boven de buiten boxjes

Afgelopen week is Anne naar haar 2e summercamp gegaan. Het eerste kamp was een 'dance-camp', omdat ze dat zelf leuk vindt. Het 2e was een watersport-kamp, omdat wij dat leuk vinden (voor haar natuurlijk)
Ze mocht 5 dagen allerlei watersporten beoefenen: zeilen, paddleboarden, catamaran zeilen, kajakken en andere leuke strand spelletjes. Alleen is 'beoefenen' een groot woord voor 'sit back and enjoy the ride'. De leeftijdscategorie waar zij in zit was te jong om zelf te mogen zeilen ed. Toch had ze het heel leuk gevonden, en weer een hoop nieuwe (eendags-)vriendinnetjes gemaakt.
Maar wat echt ongelofelijk stom was: het duurde van 9 tot 4 uur 's middags, en ze werden niet ingesmeerd en kregen bijna niets te drinken. Toen Marie-José haar 's middags ophaalde had ze één klein pakje drinken op. Ze keek scheel van de honger. De dag erna de begeleiding erop aangesproken, en het ging wat beter, maar nog steeds 'erg vreemd'.
In ieder geval: ons kreeftje (zo heet ze dus nu) vind zeilen leuk, en dat was het doel...
Zeilen. En dan niet in een lullige optimist...

Strand spelletjes

Paddle boarden

Catamaran zeilen.
Natuurlijk ben ik niet jaloers

Kayakken

Vrijdagavond weer eens een lekkere spellenavond gehad. Heel veel geleerd: ik kan niet vooruit maar zeker niet achteruit spellen, de letter Q is moeilijk en teamgenoten snappen mijn bob-slee techniek niet. Ook hebben we geleerd dat als je rond 1 uur 's nachts nog teveel kabaal maakt in de tuin, de buren je met lichtsignalen tot stilte manen. Wederom een heel gezellige avond, biertje/rozeetje erbij, krekels op de achtergrond, heerlijk temperatuurtje tot diep in de nacht, en bovendien een aantal mooie vallende sterren op de achtergrond. Foto's zijn altijd leuk op een blog. Maar voor deze avond laat ik ze achterwege...

Op zaterdag had Cymer een picknick georganiseerd. Reuze enthousiast waren we niet, want als het op hun standaard 'all employee meetings' zou lijken, zou het meer op een 'steek-een-veer-in-de ... van-het-management-bijeenkomst' zijn dan iets leuks voor gezinnen. Maar goed, toch maar gegaan. (was gratis en we blijven natuurlijk Hollanders)
Nou, het was fantastisch. Er was heel veel te doen, vooral voor de kinderen. Glijbanen, tokkelen, springkussens en al het andere maak-je-kind-moe werk. Maar er was ook 'speelgoed voor grote mensen' Je mocht een halve meter lange leguaan, kakkerlakken en slangen oppakken. Met als hoogte punt een hele lange (misschien wel 3 of 4 meter)  Birmese Python, genaamd: 'Precious'. Lache joh. Vooral deze laatste. Ik werk veel samen met jongens uit India. Ik dacht dat die wel wat gewend waren, maar toen we samen deze grote slang optilden, piepte d'r eentje snel tussen uit, met een opvallend wit gezicht. Ga ik hem nog vaak aan herinneren...
Ik heb me goed geamuseerd. Anne en Bram durfen ook steeds dichter bij te komen en de beestjes te aaien. En Marie-José durfde zelfs van binnen een meter afstand foto's te maken. Niet helemaal haar ding.
Slangetje...

Kakkerlakje
En nog een slangetje
Anne aan de 'zipline'



En op zondag een lekker relaxed dagje naar het strand. Het was bijna 35 graden bij ons in de tuin, en 'slechts' 28 graden op het strand. Dus lekker koel.. De zee was gelukkig ook niet zo koud, dus hebben we ook daar lekker gespeeld.
Flinke golven, prachtig zwemmen is dat.
3 Zandkastelen en 5 kuilen later zaten we (lees: Bram en ik) zover onder het zand dat we maar naar huis zijn gegaan. Bram hadden we gedouched bij het strand, en thuis mocht hij ons even schoonspuiten met de tuinslang. Nou, daar heeft de sadist van genoten. Anyway, we waren schoon genoeg, om nog lekker een uurtje in ons zwembadje te plonsen met zijn vieren. Wat een leven...






Wonderbaarlijk, we waren vandaag heel dicht bij een ouderwetse regenbui. Maar helaas, het bleef bij een mooie regenboog in onze vallei... Moesten we weer de plantjes sproeien.

's Avonds (met je raad het nooit: weer een rozeetje in de hand) werden we nog getrakteerd op een mooie zonsondergang, die even later werd gevolgd door een flinke onweersbui in de bergen verder op. Blijkbaar iets speciaals, want de buren kwamen er zelfs voor naar buiten, en dat doen ze niet vaak...

En dan zijn natuurlijk de spelen voorbij. Trots natuurlijk op onze dames en heren...
Maar wel blij dat we verlost zijn van het Amerikaanse commentaar. Oke, we komen uit Maastricht, dus we weten wat chauvinisme is (terecht natuurlijk, we hebben het hier wel even over Maastricht). Maar die Amies hier die kunnen simpelweg niet normaal over 'hun' sporters praten. Volgens het commentaar waren de Amerikaanse Hockeysters  'the best of the world, as individuals and as team. Perfect team play. Excellent defense'. Ze zijn laatste geworden....

Al met al, weer een lekker weekje!

Nog een week ploeteren voor mij op het werk, en dan de camper ophalen voor een tochtje door Calfornia. Wat een straf...

1 opmerking:

  1. Wat super ! Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, loop je een grote kans dat je last krijgt van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing: boktor

    BeantwoordenVerwijderen