zondag 4 september 2011

Labourday weekend

Heerlijk, ik ben donderdag begonnen bij Cymer. Twee hele dagen werken en dan al een lang weekend vrij: maandag is Labourday (vraag me niet wat we vieren, maar dat maakt niet uit... Vrij is vrij)

Na weer een dagje shoppen (o.a. decoratie voor de kinderkamers) zijn we 's avonds gaan eten bij Olive Garden. Een Italiaanse keten die wij al goed kennen van onze vorige tripjes naar de USA.




Zondag hebben we ons nieuwe zwembad opgezet. Heerlijk plonzen in het grotere badje.












Festival of Sail
's Middags zijn we naar Festival of Sail geweest: een soort SAIL Amserdam, maar dan kleiner (en in San Diego, natuurlijk).
We hebben twee onderzeeers bezocht. Volgens Anne: "Onderwater-zwem-boten". De eerste van een Rus en deze had hele kleine doorgangen. Voor je aan boord mocht moest je eerst door een gat kruipen, om te laten zien dat je hier doorheen past. Nou, ik heb voorbeelden zien rondwaggellen die hier zeker niet door konden.

Bram gaat door het 'pas-gat'

Natuurlijk hebben we ook twee grote zeilboten bezocht. Volgens Bram: "een echt Piet Piratenboot". Dit was groot spectakel voor de Bram en Anne.
Ay ay kapitein!


Het 'festival' was heel leuk opgezet. Er liepen ook 'echte piraten' rond en er was een show van een zeegevecht. Een 2- en een 3-master speelden een gevecht na in de haven, waarbij ze flink op elkaar schoten. Deze knallen vonden de kinderen maar niets. Maar, heel gaaf om te zien hoe deze boten fanatiek aan het wenden waren.  Dan jeuken onze zeebenen direct weer.
Het zee gevecht...

Lief he....

Er was ook een tentoonstelling van een of andere fotograaf. Hij had allerlei kiekjes van zeedieren gemaakt. Vooral het bijschrift van een bepaalde foto maakte veel indruk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten