zondag 18 september 2011

Spelen, golven, BBQ, strandje, zeehonden en een culinair eten...

Eindelijk een heel weekend om leuke dingen te doen...
De luchtvracht is binnen, dus vollop te spelen voor Bram en Anne. En wat kiest Anne uit: K3 zingen met haar 'soundmixer'  voor de spiegel in haar 'walk-in closet'. Is maar goed dat we geen buren hebben...

En na hard spelen, even lekker uitrusten op het schommelbankje (let op het detail op het tafeltje, en ik was nog aan het werk......)

De vrouwen van mijn collega's hadden zaterdag een golf introductie. Ik zal jullie de filmpjes besparen ;-)   Marie-José had het weer snel te pakken. Ze gaat samen met een vriendin op zoek naar een leuke golfbaan. Er zijn hier 92 banen in het dorp. Maar veel banen zijn voor (ex-) militairen of voor de super-kak-lui (lidmaatschap boven 5000 dollartjes). Andere banen hebben bijvoorbeeld geen drivingrange. Dus wordt het nog lastig om een leuke en betaalbare in de buurt te vinden.


's Avonds lekker gebarbequed met mijn nieuwe BBQ. Dit keer was het de op-een-na-kleinste die ik kon vinden in de winkel, maar wel op houtskool. Die zie je hier niet veel meer.

To the beach
Vandaag zijn we naar het strand gegaan. Ik was even vergeten dat de bewolking hier bij de kust blijft hangen. Bij ons was het lekker zonnig, maar aan het strand was het bewolkt. Balen...
We zijn naar een klein strandje geweest waar ik tijdens onze eerste trip ook ben gaan kijken. Hier lagen toen honderden zeehonden op het strand. Nu dus geen een. Blijkt dit maar een bepaalde tijd van het jaar te zijn...

Anyway, we hebben er wel een aantal gezien.
Op het einde van een pier zag je een paar zeehondjes zwemmen. Wij zijn er zeker 4 uur geweest, en ik heb maar één golf over deze pier zien spetteren: Juist, net toen Anne, Bram en ik klaar stonden voor de foto. We waren maar een kleine beetje nat geworden maar de bende van twee kon er echt niet om lachen. (ik wel...)


Deze zeehond zwom nog geen 10 meter voor het strandje langs.

Daarna zijn we nog even naar het strand geweest. Het was te koud om te zwemmen, maar we hebben ons goed geamuseerd. Terwijl Marie-José haar golf boekje weer aan het doornemen was lagen de kids te scheppen en te rollen door het zand. Tot Bram even later met een verroest duikersmes aan kwam lopen. "Kijk mama, een echt Piet Piraten zwaard. Mooi hé!"
Je gelooft het niet (tenzij je eerst plaatjes kijkt en dan pas leest, net zoals ik altijd doe), maar even later kwam Anne aanlopen met een 2e duikersmes. Maar dan harstikke nieuw. En heel scherp.
Dan vind je het toch wat minder dat je kinderen daarzo in het zand spelen....


Er waren heel veel vogels bij het strand (ook hele grote Albatrossen)
Onze collectie duikers messen
Na de messen-vonst, hebben we het boeltje maar opgepakt en zijn we cultureel gaan eten: bij Hooters. Hier serveren knappe dames (NOT) in korte broekjes en lage topjes (dat gelukkig weer wel), terwijl er zeker 20 TV's aanstaan met een of andere footbal wedstrijd erop. En de Yankees maar juichen bij elke touchdown (ook bij elke herhaling). Qua eten moet je niet al te veel verwachten: friet met iets, maar wel heel lekker. En ze hebben er lekker bier. Als je bier besteld krijg je de (overbodige) vraag: "woman or man sized?". Totaal prijs van het eten: $32.
Anne en Bram keken hun ogen uit.

Kleuren op de menukaart, de serveersters, Anne met een hot-dog.
Een heerlijk weekendje dus. De bende ligt nu in bed. En terwijl ik deze blog aan het maken ben, is Marie-José alweer op zoek naar golfbanen. "Jeetje duur zeg. Wat nou, golven is hier volkssport nummer 1", "belachelijk, je mag hier niet in je eentje golven. Zet dan ook geen foto op de site met één golver erop!!" enz, enz...
To be continued....

1 opmerking:

  1. Fijn dat de kindjes hun eigen speelgoed weer hebben, voelt het net weer een beetje meer 'thuis' toch? En bijna altijd lekker weer maakt je weekenden ook wel extra leuk (en hooters natuurlijk ook, vroeg geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen hè?)Geniet er maar goed van!!

    BeantwoordenVerwijderen