vrijdag 30 september 2011

Het rij examen van Marie-José.....

Vanochtend had Marie-José haar rij examen.
Het team uit Nederland is er al achter dat er 3 examinatoren zijn: een vrouw die wel aardig is, een 'volwassen versie van The Fresh Prince of Bel Air' en .... the nasty guy. Deze laastse is zo onvriendelijk en afstandelijk, dat je je alles behalve op je gemak voelt.
Bovendien weten we dat ze allemaal ongeveer dezelfde route rijden, die zo'n 10 minuutjes duurt.

Vanochtend ben ik met Marie-José deze route gaan rijden. Ik wil niet zeggen dat ik alles weet (ondanks dat ik maar één fout had bij mijn examen !!), maar ik kan je wel vertellen dat ze niet goed genoeg reed om te slagen. Om het netjes te zeggen: Marie-José houdt niet zo van treuzelen. Ze houdt meer van stevig doorrijden. Maar om hier te slagen moet je echt zeikerig langzaam rijden. Je weet wel: 2 tellen stilstaan bij een stopteken, en je aan de snelheid houden. Niet echt haar sterkste kant...

Bovendien kreeg ze the nasty guy als examinator. Geen 'hallo', of even voorstellen, maar direct
'I know you can drive, I just want to see if you can do it our way'. En dat op zo'n toon dat ze al direct een enorme hekel aan die vent had. (overigens heeft ze een hekel aan iedere rij-examinator).
'When I say left, you go left. When I say right, you go right. When I say nothing, you go straight ahead. By the way, we're NOT gona have a nice conversation. Just drive'.

Tot overmaat van ramp kwamen tijdens haar ritje 2 brandweerwagens, 2 politie wagens en een ziekenwagen langs. Bovendien nog kids op een scateboard midden op de straat (zie je hier anders nooit) en een slingerende oma op een fiets.

Dus, je raadt het al............. toch geslaagd, met slechts 3 foutjes.  Goed gedaan meisje....



Yes, nu zijn we (als het goed is) van alle bureaucratie af.

1 opmerking:

  1. You go girl! Van Harte gefeliciteerd met je rijbewijs. Eigenlijk verdien je meteen je groot- en motorrijbewijs als je bij deze dictator slaagt ;-) Groet, Emma, Matthijs, Lieve, Joost & Minou

    BeantwoordenVerwijderen