woensdag 12 oktober 2011

De hete adem van St Ana

Vandaag in Nederland (?)
Terwijl wij allerlei berichten uit Nederland krijgen, dat de herfst is begonnen, is het hier nog lekker warm. Vandaag was het hier 95 graden Fahrenheit, dat is 35 graden Celsius (!)
De gymles van Anne was verplaatst naar de middag. Ze had een beejte last van de hitte. Toen Marie-José haar ging ophalen, hadden alle kids een oververhit gezicht.


Maar het is wel lekker...

Maar, die warme Oktober wind heeft ook een gevaar. De wind (Santa Ana wind) komt nu uit het oosten en is warm en heel droog. Er is dan een grotere kans op bosbranden. Oktober heet hier dan ook de "wildfire awareness month". Duhhh.

We waren laatst online op zoek naar een opendag van de lokale brandweer. Maar als je googled op fire en Scripps Ranch (zo heet onze wijk), dan kom je niet uit op een open dag van de brandweer, maar op twee hele grote branden die hier in 2003 en 2007 zijn geweest. Bij de brand in 2003 zijn ruim 300 huizen in rook opgegaan. (link)
En als je de verhalen leest, kan het behoorlijk snel gaan: " 's Middags zaten we in het zwembad. Een uur later begon het een beetje as te regenen. Vier uur later werd de hele wijk door de brandweer geevacueerd"

Hmmm, toch maar een beetje in de gaten houden.

Maar het voordeel is, ik kon vanavond om 8 uur nog met mijn dakje open rijden. Thanks Ana!
Weer in Meerssen
Weer in San Diego

Geen opmerkingen:

Een reactie posten