zondag 16 oktober 2011

Weer een super weekend

Ook dit was een awesome weekend voor ons.

The Zoo
Zaterdag ochtend zijn we weer naar de Zoo geweest. Marie-José was hier afgelopen week met Bram en haar vriendin Nathalia en haar dochter Amelia geweest. Zij woont al lang in San Diego en kent de leuke en rustige plekjes in de Zoo. Gelukkig maar, want het was ontzettend druk. Maar ondanks deze drukte wist Marie-José een rustige route te vinden. Relaxed dude...
We hebben een schildpad bekeken, die 'model' heeft gestaan voor het hoofd van ET.
Ook kun je otters zien zwemmen. Lache, die beestjes maken allerlei capriolen..
Het model voor ET
Kijken naar de dolle otters
Een middag in het park
's Middags hadden we met de collega's (met kids) afgesproken in een speeltuin in de buurt. Iedereen had wat hapjes meegenomen. Wij zouden voor de drank zorgen (toevallig). Maar een speeltuin is een openbare ruimte, en je mag in het openbaar geen alcohol drinken. Tsja, voor drinken zorgen en dan alleen fris meenemen, dat kunnen wij niet. Dus.... De oplossing is simpel, al sta je wel voor paal. Je stopt je flesje Corona in een brown paper bag. Dan mag het wel. Had ik al vaker gezegd dat de 50 staten aan elkaar hangen van schijnheiligheid, of mag ik dat niet hardop denken?
Ron, jou zoephejs staat toch een stuk charmanter


Anyway, lekker flesje bier in het zonnetje. Er zijn wat foto's van gemaakt, die volgen nog...
De kinderen hebben zich heel goed vermaakt. Ze waren ook bek-af toen we naar huis gingen.


Julian
Vandaag zijn we naar Julian geweest. Vroeger was dit een goudszoekers stadje, ontstaan in de gold rush. En terwijl honderden gelukzoekers op zoek waren naar goud, kwam een slim boertje op het idee om appelbomen te planten in de groene vallei. En ruim 100 jaar later is appeltaart het export product van het stadje. Vooral in de maand oktober is het heel druk, als de oogst binnen is.
Er stonden dan ook lange rijen voor de verschillende bakkers in de main street.

Het is een leuk en sfeervol dorpje. We hebben ook een 'show' gezien. Een toneelstukje over hoe het hier 100 jaar geleden aan toe ging. Het was aardig, tot er geschoten werd. Anne en Bram waren zo geschrokken, dat ze er meteen klaar mee waren.

Koste wat moeite, maar uiteindelijk gingen ze met de sherrif op de foto.

Een leuke show ...

... tot er geschoten werd



We hebben 'western' foto laten maken. We vonden het allemaal heel erg leuk. Bram als cowboy bleef maar glunderen (en 'pangen'). Anne in haar jurk was ook in haar nopjes. Grappig was dat de kleren alleen voor de foto waren. Dus open aan de achterkant... Alles is hier nep. De wiskey ook. Behalve de flessen die Anne en Bram vast hebben: appelcider uit het stadje.





De weg vanuit San Diego naar Julian was ook heel mooi. Veel verschillende landschappen in een uurtje rijden. En dit leuke schooltje.


En zo was het weer een excellent weekend (al word ik op het eind nog even indirect uitgemaakt voor 'old dad'. Thanks William).
We hebben inmidels een lijstje gemaakt van dingen die we hier nog willen doen. De tijd gaat zo snel, en er is zoveel te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten