maandag 31 oktober 2011

Feestje, feestje en nog een feestje

Tsjonge jonge, wat een feest weekend...

Feestje I: verjaardag Alex
Als eerste hadden we een feest van Alex, het klasgenootje van Anne. Het feestje stond in het teken van draken. Kinderen konden een draken-doder-schild knutselen, er was draken-taart en alles was versierd in het thema van draken. Zijn vader had zelf een piñata gemaakt, je raad het al: een draak. De meeste ouders hier kopen een piñata, dus dit was extra leuk. Hij was heel goed gelukt (de draak dus)

Alle kinderen mochten in een rijtje staan, van jong naar oud. Ons grut er ook tussen geparkeerd. En vervolgens om de beurt meppen op de piñata. Leuk joh. Allemaal deden ze hun uiterste best. Tongetje uit de mond, en meppen maar.
Uiteindelijk brak de 'buik' van de draak open en regende het snoepjes en klein speelgoed. Alle kids doken er bovenop.
In Nederland kennen we deze traditie alleen van Amerika's Funniest Homevideo's, waarbij kinderen hun pa bont en blauw slaan (of elkaar). Dat was hier gelukking niet het geval. Waarschijnlijk omdat er per kind één ouder klaar stond om ze weg te trekken in geval van rond slingerende stokken. Was ook wel nodig...

Bram en Anne hadden zich reuze geamuseerd. Wij ook trouwens.


Feestje II: Halloween met mijn collega's
William (een van mijn collega's) en Alma (zijn lieftalige vrouw) en Harm (zoontje van een andere collega) hadden een knal-halloween feest gegeven. William en Alma zijn Iers, dus zij kennen de tradities! Nou, dat hebben we gezien...

Ze hadden één kamer ingericht als 'scary room'. Overal lagen en hingen skeletten, zombies, vleermuizen, spinnen enz. Bram is hard op weg om zindelijk te worden, maar toen hij door deze kamer liep om naar de WC te gaan, liet hij het spontaan lopen...
Naderhand is Bram vaker in deze kamer geweest. Wel aan een handje. Anne is helemaal op het einde van het feest, ongeveer 1 meter de kamer ingelopen.... en weer snel eruit.

De andere kamers waren kind-vriendelijker versierd. Hier hadden de kids heel veel plezier met de andere kinderen. Zo waren er wat enge maskers, waar Bram in het begin niet zoveel van moest hebben. Maar na wat pushen van de 'grote jongens' wilde hij de maskers wel op.

William en Alma hadden ook leuke spelletjes verzonnen. Zo kreeg iedereen een pumpkinnetje om zijn nek. Als je 'halloween' zei, moest je je pumpkin afgeven. Anne en Emma (bijna 6) deden hun uiterste best, en liepen op het eind zwaar beladen met pumpkinnetjes, maar ape-trots rond.

Het was een super gezellig feest. We gingen pas om half tien naar huis.



Feesje III: Trick or treat
En dan was het maandag echt halloween. Bram en Anne hadden zich weer verkleed en zijn in de buurt langs de huizen gegaan voor trick or treat.
De meeste huizen waren heel leuk versierd voor halloween. Op straat was het ook heel gezellig. Allemaal gezinnen die met hun kroost langs de deuren gingen.
Na een keertje 'oefenen' bij een collega van mij in de buurt hadden Bram en Anne het trucje door.
Aanbellen, hard "Trick or treat" roepen en dan een snoepje krijgen. Tot ons genoegen kwam er vaak nog een "thank you" uit. Ze deden het keurig. Beter dan de locals die van deur tot deur renden om zoveel mogelijk te graaien. Och ja, doen ze ook eens wat aan sport (WW: ironic & cynisch)

Soms durfden onze piraat en ons konijntje niet aan te bellen, omdat het toch iets te eng versierd was.

Een huis was fantastisch versierd. Je moest door de tuin naar de voordeur lopen, over een met fakkels afgezet pad. Je kwam eerst lang een kerkhof, daarna langse een heks die een rokend brouwsel aan het maken was. Vervolgens kwam er een verkleed iemand uit een doodskist, stonden er nog wat enge poppen en klonk er enge muziek. Als je het had gehaald tot de voordeur, en ook nog durfde aan te bellen, kwam er een zombie omlaag, die de emmer met snoep vast had. Het was heel goed gedaan en heel leuk om te zien. Het was gewoon een afval-race. De meeste kinderen kwamen niet voor bij de heks. Van degene die erlangs durfde, viel de helft weer af bij de doodskist. En de enkeling die durfde aan te bellen, wist niet hoe snel hij weg moest komen toen de zombie omlaag kwam. Heel leuk om te zien met hoeveel enthousiasme zij hier stonden. En goedkoop, want je hoeft geen snoep uit te delen ;-)
By the way, na wat trekken van ons durfden Bram en Anne bijna tot bij de heks te komen. En snel weer weg.

Na anderhalf uur waren ze bek-af. Ze waren overwelmed door de indrukken. Maar goed, hun pumpkin emmertje waren half vol.



We hadden zelf een emmer snoep voor de deur staan. Er was flink uit 'gegraaid' terwijl wij op pad waren (wat ook de bedoeling is). Maar er was nog een halve gallon snoep over. Voorlopig hebben we meer dan voldoende snoep in huis.
Toen Marie-José de dag erna de kinderen naar school bracht, stond daar iemand snoep in te zamelen voor 'our boys overseas'. De soldaten in oorlogs gebied. Mooi, ze heeft hier ons overschot gedumpt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten