zaterdag 20 juli 2013

Washington DC

Na 2 jaar San Diego zijn we op weg, richting Nederland. Met een tussenstop in Washington en New York (in het kader van: "nu we er toch zijn").

Na een best wel emotioneel afscheid van San Diego, 5 uurtjes vliegen en je bent in Washington. Vanwege het tijdsverschil kom je 's avonds aan, en ligt de bende pas tegen 11 uur in bed. Heerlijk! Want dat betekent dat ze uitslapen!    I love it when a plan comes together...

Op advies van collega's hadden we een hop-on hop-off bus genomen. Prima keuze omdat je toch grote afstanden moet afleggen en het stik benauwd was (en omdat dit wel makkelijk is...)
Toch blijft het veel lopen. Heel veel lopen. En dat bij ruim 35 graden is een flinke kluif. Maar de bende van twee heeft het ontzettend goed gedaan. Anne kende het eea van school, dus dat hielp hen te motiveren.

We begonnen natuurlijk bij het Witte Huis. Barack was thuis, maar heeft niet open gedaan. Hoezo een gastvrij land? Wist je trouwens dat Michelle O. een moestuintje in de tuin heeft? Ik kan me althans niet voorstellen dat de secret service op hun knietjes tussen de peultjes aan het schoffelen is.

Maar toen.... actie! Ja hoor, iedereen moest aan de kant, de straat moest leeg, auto's weg, veel politie vertoon, en... en...
niets. Volgens ons, stom macho gedrag om de toeristen te imponeren.

Maar goed, lekker verder met de bus. Washington is heel toegankelijke stad. Veel te zien. Alles is mooi en groot en vol met anekdotes. Nog een voordeel van de bus was dat er veel verteld werd.

The Capitol

The capitol en the reflection pool
Ik had gehoord dat je hele mooie foto's in 'the reflection pool' kan maken. Ik had me voorgenomen om hier wat mooie plaatjes te schieten. Maar het was te warm en er was geen schaduw. Volgende keer misschien?

We zijn ook even naar het national museum of the American Indian geweest. Het gebouw liet ons herinneren aan de klif-woningen die we in Mesa Verde hadden gezien (zie een paar blogs terug) en waar we een goede herinnering aan hadden. Super mooi gebouw!

De reis ging verder naar het monument van Martin Luther King. Braaf heeft Bram zijn riedeltje opgedreund dat hij op school had geleerd over hem. Wederom een heel mooi monument.

Natuurlijk ook naar Thomas Jefferson Memorial, Franklin D Rooseveltd Memorial, the Vietnam war memorial (zéér indrukwekkend) en natuurlijk het Lincoln Memorial geweest.
Wederom heel erg mooi. Alleen ietsje drukker dan je op televisie ziet ;-)


En terwijl we even lekker uitrusten, barst er dichtbij noodweer los. Regen en onweer, terwijl wij nog aan het puffen waren.

Anne laat even zien dat het Lincoln Memorial op de penny staat.

's Avonds lekker op het terras vlak bij het Witte Huis gegeten. En daar betaal je natuurlijk ook voor. We hadden met de kids afgesproken dat ze later wel een hand-ijsje als toetje kregen omdat $10 voor een enkel bolletje ijs wat duur was. En ja hoor, dat gaan ze natuurlijk meteen tegen de ober vertellen. Behoorlijk embarrasing....

Maar goed, de bende zat nog in een 'westkust tijd ritme', dus verder de toerist uitgehangen. En natuurlijk het beloofde ijsje eten. We hebben nog een paar uur lekker door de stad geslenterd. Heerlijk...

Het 'Tressury Department' hebben we ook gevonden, en niet alleen op het 10 dollar briefje.

En natuurlijk nog een keer naar het Witte Huis, omdat dit 's avonds mooi verlicht is.

En natuurlijk het bekende beeld vanaf Mall met op de achtergrond the capitol.

Maar, van tussen alle hoogtepunten in de stad, heb ik toch twee ontdekkingen gedaan, die ik graag even wil delen:
Als eerste dacht ik dat de steunen naast een stoel voor je armen zijn. Ik noem ze dan ook altijd 'armsteun'. Foutje, dat zijn blijkbaar rol-steunen...

En dan de grootste ontdekking... Aliens. Boven het witte huis. Kijk maar op de foto. Een duidelijke UFO. Vastgelegd op een foto, dus onomstootbaar bewijs.
Of had ik er weer eens eentje teveel op? Aan jou om te oordelen....
 

Anyway, een fantastische dag in een prachtige stad. En dan hebben we nog maar een klein stuk gezien. Hier willen we zeker nog eens terugkomen. Maar eerst: the Big Apple. De dag erna per Amtrak naar New York....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten